پرسش :

آيا دخيل بستن شرك مي باشد، يا خواستن حاجتي از امامان به جاي خواستن از خدا ؟


شرح پرسش :
پاسخ :
مفهوم شرك وسيع تر از آن است كه فقط تعدد خدايان يا بُتها را در نظر آوريم . بايد توحيد صحيح را به آساني ياد بگيريم و با شناختي صحيح از توحيد در باره مسائل بينديشيم .
دخيل بستن به اصطلاح مردم چيزي نيست ,جز همان پناه بردن به رحمت و كرامت الهي . دخيل بستن همان متوسل شدن به وسيله اي است, كه بتواند هم دست ما را بگيرد و هم نزد خداوند , عزيز و پذيرفته باشد . امامان معصوم«عليه السلام » پناه و ماواي شيعيان ,بلكه همه مخلوقات هستند . اينكه در مشكلي و يا گرفتاري به مقام معنوي ايشان روي بياوريم و داخل در سايه رحمت و كرامت و سخاوت ايشان شويم , عين صداقت در بندگي خداست . زيرا كه؛ خداوند متعال ايشان را اولياي برگزيره خويش قرار داده و براي ما جانشين خودش در زمين معرفي كرده و رضاي ايشان را رضاي خودش و ناراحتي ايشان را ناراحتي خودش پسنديده است . بنابر اين بسيار بجاست كه در هر موردي روي به درگاه عصمت آوريم و آنها را نزد خداوند وسيله خير و نيكي قرار دهيم كه خداوند خودش فرموده است. { و ابتغوا إليه الوسيله } «سوره مباركه مائده , آيه 35 »
هنگاميكه ما ازامام جماعت مي طلبيم ميدانيم كه امام خودش بنده خداست و قاضي الحاجات فقط و فقط خداست . بلكه حاجت طلبيدن ما از امام معصوم «عليه السلام » در واقع عرض نياز است به درگاه الهي كه ايشان موليان اين درگاهند .
اما بايد توجه داشته باشيم كه طالب حاجت از آن سبب به امام « عليه السلام » روي مي آورد كه امام مقرب خداست و اين فكر كه از امام بخواهم و خدا در اين موضوع در طرف ديگر قرار دارند, كاملا اشتباه است . خواست معصوم نزد خدا عزيز و گرامي است و اگر با چنين معرفتي از امام معصوم « عليهم السلام » حاجتي بخواهيم , كاملا صحيح و پسنديده است .
منابع :
1- ايده ها و عقيدها ( 110 پرسش و پاسخ ) , سيد محمد شفيعي
2- كرامات رضويه , شيخ علي اكبر مروج الاسلام
3- كرامات حضرت مهدي « عج » , انتشارات مسجد جمكران
eporsesh.com